Rå Hela Ekologiska Blancherade Mandlar från Frankrike - Direktproducent - Våra Nötter
Mandel är en mycket uppskattad livsmedel, visserligen för sin behagliga smak, men framför allt för sina många användningsområden inom matlagning och kosmetik samt för sina otaliga fördelar.
Den avnjuts ensam, i desserter, i rätter. Man gör växtbaserad mjölk, olja, smör och den används i skönhetsprodukter.
Mandel är frukten av mandelträdet och man skiljer mellan söt mandel, Prunus amygdalus var. dulcis, och bitter mandel, Prunus amygdalus var. amara, där den senare anses vara giftig på grund av sitt innehåll av cyanvätesyra. Det är en oljefrö, vilket innebär att den är rik på lipider och den kallas ofta "torkad oljefrukt". Mandelträdet odlas i varma och torra regioner: idag står USA, särskilt Kalifornien, för nästan hälften av den globala produktionen, följt av Spanien, Iran, Syrien, Italien och Marocko.
Ean13:3701511707255
Referens:AmandeBioEmondéeFrance1